Tjänster & produkter

Tjänster & Produkter

 

Vattenbaserat:

 

Nyholm Lack och Bläster AB är specialiserade på vattenbaserad lackering. Alla färger vi använder är helt utan lösningsmedel och därav helt luktfria. En vattenbaserad färg är nästan alltid bättre/starkare än en färg baserad på lösningsmedel. Den främjar både miljön och hållbarheten.

 

Vattenburna färgsystem:

 

Syftet med att använda vattenburna system är att minska miljöpåverkan både för den yttre och inre miljön. Vid målning med lösningsburna färger har man en lösningsmängd som varierar mellan 300-600 gram /liter färg. Vid användning av vattenfärger varierar lösningsmängden mellan endast 15-60 gram/liter. Den torkade färgfilmen vid användning av vattenfärger är minst lika bra men det ställs höga krav på processen beträffande godstempratur, utrustning, torktider, torkmiljö m.m. På Nyholms Lack & Bläster har vi den kunskapen som krävs och använder oss så långt som möjligt av vattenburna färger.

 

En viktig del i processen har då även blästringen som gör att objektet blir helt rent och att färgen därmed sitter mycket bättre utan att behöva lägga tid och kostnader på att tvätta eller slipa objekten.

 

Vi tar emot produkter i alla dess storlekar och former och vi är flexibla och kan lätt ställa om efter olika kunders behov. Då det gäller val av färger så finns det några kulörer som alltid går att få hem med endast ett par dagars leverans, men vi kan i princip lackera objektet efter kundens eget individuella önskemål.

 

Standardkulörer: Svart, gul, röd, grå, silver, vit och blå.

Nytt projekt (4)

Lack & Bläster:

 

Vi blästrar och målar alla i branschen förekommande objekt.

 

På tunga fordonssidan lackerar vi ex. plogar, skopor, rotortiltar, flak, ramar, ställningar och andra mindre komponeneter.Till bilar kan vi vara behjälpliga vid ex. lackering av plåt- och aluminiumfälgar, plåt och inredningsdetaljer.
Förutom tyngre fordon så tar vi också på oss jobb på mindre fordon t.ex skoter där vi även utför reparationer.

 

I mån av tid så kan vi även måla heminredningdetaljer såsom element, hyllor, stommar och luckor, vedspisar, redskap och möbler.

 

Alla objekt blästras eller tvättas innan lack, för bästa hållbarhet.

 

Kontakta oss