Vårt företag

VÄLKOMMEN TILL OSS,
PÅ WEBBEN

Nyholm Lack & Bläster AB är ett resultat av hårt arbete och gott entreprenörskap sedan början av 90-talet. Stefan Nyholm har under åren valt olika vägar för sitt företagande (se Om oss) och slutligen nått dagens struktur för Nyholm Lack & Bläster AB.

 

Här kommer Du att kunna läsa och följa arbete med att utveckla och driva Nyholm Lack & Bläster AB med hjälp av vår starka tro på framtiden. Vi ska ligga i framkant av den lokala och regionala utvecklingen av verkstadsindustrin bl a genom att aktivt arbeta för en bättre logistik och ett starkare samarbete med andra aktörer i samma sektor.
Kontakta oss

Vår historia & bakgrund

År 2000 startade vi vår industrilackering med en mindre lackbox och en handbläster i en enklare verkstadslokal på Strömsunds industricentra. Vi sysselsatte då 2,5 personer och hade lack- och blästerarbeten mer eller mindre som en bisyssla i Strömsunds Golv & Måleri som i huvudsak utförde kakel-, klinkersättning och mattläggning.

 

Vi såg dock ett stort framtida behov i Strömsund av bläster- och industrilackering tack vare bl a verkstadsföretaget Engcon Nordic AB, som då börjat producera rotortiltar till skogs- och grävmaskiner. Dom uttryckte önskemål om en måleriverksamhet på nära håll.

 

Vi fick mer och mer uppdrag av fler och fler kunder som var intresserade av att få objekt blästrade och lackerade, så i slutet på 2006 började flytt och renovering till nya större lokaler om ca 500 m2. I Januari 2007 bildades vårt aktiebolag Nyholm Lack & Bläster AB.

 

I samma veva ökade tillväxten hos vår största kund Engcon Nordic AB och vi märkte att det nu var dags för investeringar och effektivisering för att kunna arbeta snabbare och smidigare.

 

Idag sysselsätter vi 6 personer och har nya kunder som t.ex AB Mähler & Söner, Lego Svetz AB, Repay, Jit Mech AB & Engcon Component AB. Vi lackerar även till kunder i Finland.

 

I sista kvartalet av 2009 gjorde vi en stor invenstering och införskaffade en automatbläster ifrån Tyskland som har en kapacitet på så stora objekt som 2×6 meter.